Antena Meniu Search
x

Romii din Blaj, pregătiri speciale în așteptarea Papei Francisc (Video)

"Trebuie să îi vedem pe cei săraci ca pe fraţii noştri", este mesajul de suflet al Papei, în numele celor peste patru milioane de români care trăiesc uitaţi într-o sărăcie cumplită. Ca o lecţie de iubire pentru cei care uneori îi discriminează, Papa va merge într-o comunitate de romi din Blaj.

de Redactia Observator

la 31.05.2019, 20:13

Vezi și

"Trebuie să îi vedem pe cei săraci ca pe fraţii noştri", este mesajul de suflet al Papei, în numele celor peste patru milioane de români care trăiesc uitaţi într-o sărăcie cumplită. Ca o lecţie de iubire pentru cei care uneori îi discriminează, Papa Francisc va merge într-o comunitate de romi din Blaj. Acolo, oamenii freamătă de emoţie. Şi-au pregătit casele, dar mai ales inimile, pentru întâlnirea care va avea loc într-o biserică ridicată în mai puţin de trei luni, special pentru vizita Papei.

În cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, pe străzi e forfotă. Oamenii se pregătesc pentru că vor primi peste numai două zile un oaspete cum nici nu au visat, Papa Francisc. 

Papa Francisc, vizită specială în comunitatea de romi de la Blaj

În locul unde rar ajung oficialii, vestea că liderul spiritual al lumii vine în comunitatea lor a fost primită cu lacrimi.

Localnicii spun că "este un lucru farte bun, rar am mai întâlnit aşa ceva. Se vede că nu suntem marginalizaţi. Am plâns când am auzit că vine Papa la Blaj. Am simţit bucurie şi bucurie, ce să mai. Cu aşa ceva nu ne mai întâlnim zeci de ani".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La întâlnirea cu Papa de la Blaj vor participa, ca peste tot în ţară, doar cei care s-au înscris dinainte pe liste.

Biserica de aici a fost ridicată în mai puţin de trei luni chiar pe locul unde, în urmă cu 70 de ani, episcopul Ioan Suciu se întâlnea cu copiii din comunitate şi jucau fotbal.

Ioan Suciu este unul din cei şapte episcopi greco-catolici martiri beatificaţi de Papa Francisc la Blaj. Peste 70 de mii de oameni vor lua parte la evenimentul istoric de pe Câmpia Libertăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Romii din Blaj, pregătiri speciale în așteptarea Papei Francisc (Video)