Antena Meniu Search
x

Video S-a dublat numărul statelor pentru care turiştii români vor fi nevoiţi să intre în carantină la întoarcere

A fost actualizată din nou lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat şi s-a dublat numărul statelor pentru care turiştii români vor fi nevoiţi să intre în carantină la întoarcere. Asta se întâmplă după ce numărul infectărilor de la noi din ţară este din ce în ce mai mic.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.02.2021, 20:35

Vezi și
  • Mexicul nu e inclus pe acestă listă.
  • Românii pot călători acolo fără restricţii.

Până acum, 48 de state erau incluse pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din acestă seară vom avea un total 67 de state. Printre destinaţiile nou intrate pe acestă listă se află şi Maldive, Republica Dominicană sau Tunisia, locuri în care tot mai mulţi români călătoresc în ultima perioadă.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să ne aşteptăm la un val de vacanţe amânate zilele următoare.

Spun asta pentru că, pe lângă faptul că la întoarcere vor trebui să intre în carantină timp de 2 săptămâni, românii veniţi din aceste ţări vor trebui să prezinte şi un test PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în România.

În plus, nu se menţionează nimic despre scutirea de la aceste restricţii pentru cei care s-au vaccinat, aşa cum se menţiona în ultima hotărâre a CNSU, de pe 18 ianuarie.

E de remarcat faptul că Mexicul, o altă destinaţie populară în rândul românilor, nu e inclus pe acestă listă, iar românii pot călători acolo fără restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » S-a dublat numărul statelor pentru care turiştii români vor fi nevoiţi să intre în carantină la întoarcere