Antena Meniu Search
x

S-a dus vacanţa de 1 Mai, s-au dus şi banii

Deşi vremea i-a cam speriat pe comercianţi, până la urmă românii au cheltuit mai mult anul acesta decât anul trecut în vacanţa de 1 mai. Berea s-a băut în cantităţi industriale în Vama Veche, iar în Mamaia, şampania a fost la putere

Vezi și

Deşi vremea i-a cam speriat pe comercianţi, până la urmă românii au cheltuit mai mult anul acesta decât anul trecut în vacanţa de 1 mai. Berea s-a băut în cantităţi industriale în Vama Veche, iar în Mamaia, şampania a fost la putere. 

Ultimii vamaioţi dorm cu buzunarele goale lângă valuri. Nu ştiu câţi bani au avut la ei, dar ştiu c-au cheltuit tot. Mario n-are nici cea mai mică idee câte sticle s-au golit zilele astea. Dar ştie câte răsărituri l-au prins pe plajă, învelit în plapuma de-acasă.

Nici somnul n-a fost mult. Puţin spre deloc. Şi dacă vamaioţii nu-şi mai amintesc prea multe, cineva tot a ţinut socoteala pentru ei.

Noaptea de dinainte de 1 mai l-a prins pe Giorgian făcând drumuri la depozitul cu băutură. Votca a fost şi ea la mare cerere. Şi ziua, şi noaptea. Dimineţile s-a cerut cafea în mod insistent. Cât mai multă. Şi cât mai tare.

În Mamaia vânzările au fost excelente. Mesele au fost pline în permanenţă cu cocktail-uri şi vinuri rose, care-au fost cele mai cerute, dar şi sticlele cu şampanie s-au evaporat de la oră la oră.

Aproape toate hotelurile de la malul mării au fost pline, iar un singur turist a cheltuit, în medie, mai mult de trei mii de lei pentru cele câteva nopţi la mare.

Şi la munte, patronii de pensiuni şi hoteluri sunt mulţumiţi de bilanţul pe care l-au făcut de 1 mai. Toată lumea pare să fie fericită, după aceste zile. Şi vor mai urma şi altele la fel, căci se apropie perioada concediilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » S-a dus vacanţa de 1 Mai, s-au dus şi banii