Antena Meniu Search
x

Să ne amuzăm cu testele transdisciplinare!

Dacă ieri proba la limba română a fost de desene animate, cu întrebări despre Tom şi Jerry, astăzi elevii au fost nevoiţi să recapituleze înainte de examen. Cei de clasa a 6-a au dat un test 3 în 1.

Vezi și

Dacă ieri proba la limba română a fost de desene animate, cu întrebări despre Tom şi Jerry, astăzi elevii au fost nevoiţi să recapituleze înainte de examen. Cei de clasa a VI-a au dat un test 3 în 1. 

Să aprinzi un bec fără să ştii ce este o broască după ce te uiţi la Tom şi Jerry pare o problemă dificilă. Cred că nu aţi înţeles nimic. Dar cam aşa arată testele trans-disciplinare din seria Evaluărilor Naţionale moderne. Un fel de struţo-cămilă în care s-au amestecat întrebări din matematică, biologie sau fizică. Mulţi elevi, însă, au ieşit amuzaţi de la testele cu nume extraterestru.

O serie de fizică, plus matematică, completată cu biologie şi condimentată cu puţină geografie au făcut un cocktail TRANSDISCIPLINAR. Cei din Ministerul Educaţiei l-au numit TEST TRANSDISCIPLINAR.

Rezultatele vor fi anunţate începând cu 9 iunie. Se vor comunica personal părinţilor. O confidenţialitate maximă, deşi nu se vor da note. Aceste teste naţionale se punctează cu nişte coduri, după modelul testelor internaţional

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Să ne amuzăm cu testele transdisciplinare!