Antena Meniu Search
x

O nouă lege pentru bugetari: SALARII în funcţie de STUDII

Situație fără precedent: salariile vor fi stabilite în funcţie de studii

Situație fără precedent: salariile vor fi stabilite în funcţie de studii

Salarii la stat în funcţie de studii: de la cele superioare, pana la muncitorii necalificați. În acest sens, vor dispărea anomaliile din prezent, când o femeie de serviciu cu vechime poate câştiga chiar mai mult decât un medic rezident. Este varianta guvernului pentru sistemul de salarizare.

"Ce am propus ca primă viziune a fost să gândim o altă filosofie a salarizării, astfel încât să aducă eficiență", a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

O dată cu aplicarea noii legi, cel mai sărac angajat la stat va câştiga 1.200 de lei. Iar cel mai bine plătit bugetar va fi Klaus Iohannis. Salariul său va creşte de la 6.700 de lei la 20.000 de lei.

"Știți foarte bine că este un dezastru cu salariile în sistemul bugetar începând de la președinte și până la primul ministru care au salarii mai mici decât secretara din orice companie. Ministerul muncii încearcă să o rezolve de jos în sus, adică ridicând salariul minim", a declarat Victor Ponta.

Majorările se vor aplica pentru angajaţii din administraţia publică (personalul contractual ori funcţionari publici). 

În învăţământ, profesorii vor primi în acest an o majorare de 10% în doua tranşe. Prima, de 5% a fost aplicată de la 1 martie, urmând ca de la 1 octombrie salariile acestora să crească, din nou, tot cu 5%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O nouă lege pentru bugetari: SALARII în funcţie de STUDII