Antena Meniu Search
x

Sănătatea, la ruleta comercianţilor

Perioada cumpărăturilor de Paşte s-a încheiat pentru români. Dar, în spatele culiselor, controalele inspectorilor OPC încă scot la iveală păcatele făcute de comercianţi de sfintele sărbători.

Vezi și

 Condimente, rinichi sau plămâni, cu termenul de valabilitate depăşit chiar şi din 2011 au fost confiscate dintr-o fabrică din Braşov înainte să ajungă în magazine.

Inspectorii greu încercaţi de la Protecţia Consumatorului au fost îngroziţi de ce au descoperit în spatele acestor etichete. Peste trei tone de carne de miel, la pachet cu fecale, pământ sau smocuri de blană. Mielul, după ce a fost tranşat, nu a fost spălat şi igienizat corespunzător.

Dar neregulile nu s-au oprit aici. O fabrică de mezeluri din Braşov le pregătea oamenilor o altă specialitate de groază - drob făcut din produse expirate. Carnea de miel trecuse practic prin mai multe sărbători pascale decât animalul în sine. Şi acum, în al patrulea an consecutiv, sacii cu carne aşteptau pe asfalt, în soare, să intre pe rafturi.

Într-un lanţ de supermarketuri naţional, la vânzare. Comisarii de la Protectia Consumatorului au facut peste 40 de controale în Braşov. 35 de agenti economici au primit amenzi în valoare totală de peste 67.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sănătatea, la ruleta comercianţilor