Antena Meniu Search
x

CA PE FRONT: "Saptamana Altfel" alaturi de militari

Batalionul 2 Calugareni a fost luat azi cu asalt. Militarii au fost atacati strategic de zeci de liceeni bucuresteni. Cu arma in mana si carnetul de note in buzunar, tinerii i-au cucerit pe militari cu pasiunea pentru tehnica, dar si cu dorinta unora de a imbraca uniforma militara.

Vezi și

Pret de cateva clipe, liceeni s-au simtit ca pe front. Scenele au curs ca intr-un film de razboi. Militarii din batalionul 2 Calugareni au simulat un atac al insurgentilor si n-au facut economie la munitie.

Exercitiul, pus in scena pentru programul "Scoala altfel" a palit, insa, in fata armamentului. "N-am avut niciodata ocazia sa ma uit la o arma sau sa o studiez. Au fost interesante si tab-urile", au spus elevii.

La final, liceenii si-au incordat muschii si cu soldatii. E drept, raportul numar-putere nu prea le-a fost favorabil militarilor. S-au distrat, dar au si invatat ceva. Oficialii armatei spera ca la finalizarea liceului, macar cativa dintre adolescenti sa aleaga uniforma kaki. "Scopul meu este ca acesti liceeni sa fie foarte bine informati, astfel incat cand iau o decizie sa nu existe regrete" , a declarat Iulian Berdila, comandantul batalionului

Programul va continua si duminica, atunci cand, pentru prima data, Ministerul Apararii isi deschide portile pentru vizitatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » CA PE FRONT: "Saptamana Altfel" alaturi de militari