Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 11 septembrie 2024. Cine a fost Sfânta Teodora din Alexandria

Miercuri, 11 septembrie 2024, este prăznuită Sfânta Teodora din Alexandria, sfântă cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 07:55

Sfânta Teodora din Alexandria este prăznuită pe 11 septembrie
Sfânta Teodora din Alexandria este prăznuită pe 11 septembrie - crestinortodox.ro

Sfânta Teodora fiind căsătorită şi căzând în adulter, conştientizând starea de păcat, a luat decizia de a se închinovia la o mănăstire de călugări. Conform crestinortodox.ro, tăindu-şi părul şi îmbrăcând haine bărbăteşti, s-a închinoviat în mănăstirea Octodecatos, luându-şi numele de Teodor. 

A uimit obştea de monahi cu nevoinţele, cu postul şi lacrimile de pocăinţă. O tânără de o moralitate îndoielnică a acuzat pe nedrept pe "Teodor" că a lăsat-o însărcinată. Monahul nu a încercat să se dezvinovăţească primind să plece din mănăstire. Sfânta a petrecut şapte ani într-o pădure pustie, crescând copilul acelei femei.

În tot acest timp a biruit prin rugăciune toate ispitele venite din partea diavolului. După şapte ani, stareţul mănăstirii l-a primit înapoi în mănăstire pe monahul "Teodor". După doi ani, el a decedat şi abia atunci toţi fraţii au văzut că el era de fapt femeie. 

Articolul continuă după reclamă

Un înger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfânta Teodora. Soţul Sfintei, după înmormântarea acesteia, a ales să vieţuiască pusticeşte în chilia soţiei lui până la moarte. Sfânta Teodora din Alexandria s-a mutat la Domnul în anul 490.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 11 septembrie 2024. Cine a fost Sfânta Teodora din Alexandria