Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 21 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Eustatie

Miercuri, 21 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Eustatie, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 14:22

Sfântul Eustatie este prăznuit pe 21 februarie, alături de Sfântul Timotei
Sfântul Eustatie este prăznuit pe 21 februarie, alături de Sfântul Timotei - crestinortodox.ro
  • Pe 21 februarie sunt prăznuiţi Sfântul Eustatie şi Sfântul Timotei.

Sfântul Eustatie a fost un apărător al Ortodoxiei, el apărând sfintele Dogme la Sinodul întâi Ecumenic de la Niceea, anul 325.

Conform creştinortodox.ro, Sfântul Eustatie a apărat sfintele Dogme respingând învăţătura lui Arie şi, împreună cu ceilalţi Sfinţi Părinţi, "a mărturisit pe lisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, ca fiind deopotrivă cu Tatăl şi cu Sfântul Duh după dumnezeire (după fiinţa lor dumnezeiască)".

Sursa amintită precizează că, după moartea împăratului Constantin cel Mare, arienii au început să-i prigonească pe creştini, iar Sfântul Eustatie a fost scos din scaun, surghiunit în Tracia şi în Macedonia, suferind mult şi trecând la cele veşnice în 345.

Moaştele Sfântului Eustatie au fost mutate de la Traianopolis la Antiohia în 484.

Tot pe 21 februarie 2024 este prăznuit şi Sfântul Cuvios Timotei. Sfântul Cuvios Timotei a fost ucenic al Cuviosului Teoctist, a trăit mulţi ani în pustietăţi, a primit darul de a tămădui bolnavii şi de a scoate din oameni duhurile necurate. Sfântul Cuvios Timotei a trecut la cele veşnice în jurul anului 795.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 21 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Eustatie