Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 3 iulie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Iachint

Miercuri, 3 iulie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Iachint, sfânt cu care românii sunt, în general, mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 02.07.2024 , 11:35

Sfântul Mucenic Iachint este prăznuit pe 3 iulie
Sfântul Mucenic Iachint este prăznuit pe 3 iulie - doxologia.ro

Sfântul Mucenic Iachint a fost slujitor al meselor imperiale, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). Conform crestinortodox.ro, prin neparticiparea sa la o jertfă adusă de împărat idolilor s-a aflat că este creştin, astfel că a fost bătut, biciuit şi aruncat în temniţă.

Nu i s-a dat ca hrană decât carnea adusă ca jertfă idolilor, dar Sfântul Iachint a refuzat să se hrănească cu ea astfel că a murit în temniţă.

Conform sursei amintite, unul din străjeri, intrând după obicei în temniţă, ca să-i ofere drept hrană cele jertfite idolilor, a văzut temniţa luminată în chip minunat şi doi îngeri stând lângă Sfântul Iachint. Unul acoperea trupul sfântului cu o haină prealuminoasă, iar altul îi punea pe cap o cunună preaminunată.

Articolul continuă după reclamă

Împăratul a poruncit ca trupul Sfântului Mucenic Iachint să fie aruncat în loc pustiu, ca mâncare pentru animalele sălbatice. Moaştele Sfântului Iachint au fost luate din pustie de preotul Timotei, o rudă a mucenicului Iachint.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi apelat vreodată la ajutorul unui broker, înainte să faceţi un credit?
Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 3 iulie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Iachint