Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 4 septembrie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Vavila

Miercuri, 4 septembrie 2024, este prăznuit Sfântul Mucenic Vavila, sfânt cu care oamenii sunt, în general, mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 18.09.2024 , 17:18

Sfântul Mucenic Vavila este prăznuit pe 4 septembrie Sfântul Mucenic Vavila este prăznuit pe 4 septembrie - doxologia.ro

Sfântul Mucenic Vavila a trăit în vremea împăratului Numerian. Conform crestinortodox.ro, acest împărat, după ce a jertfit idolilor pe copilul unui conducător păgân, dat drept zălog pentru pace, a mers către biserica în care slujea Sfântul Vavila, să vadă ce se petrece în ea.

Sfântul Vavila l-a oprit pe împărat să între în ea, motivând că nu este creştin. Atunci, împăratul Numerian, acuzat de insulta adusă, l-a chemat pe Sfântul Vavila la palatul său şi i-a cerut să jertfească zeilor. 

Sursa amintită precizează că, în timp ce Sfântul Vavila era supus la diferite torturi, împăratul a poruncit să fie ucişi alţi trei copii, fii duhovniceşti. Vavila participă la uciderea copiilor şi îi întăreşte în mucenicia lor. După moartea copiilor a fost ucis şi Sfântul Vavila.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 4 septembrie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Vavila