Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 5 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Conon din Isauria

Marţi, 5 martie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria, sfânt cu care românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 15:04

Sfântul Mucenic Conon din Isauria este prăznuit pe 5 martie
Sfântul Mucenic Conon din Isauria este prăznuit pe 5 martie - crestinortodox.ro
  • Sfântul Mucenic Conon din Isauria este prăznuit pe 5 martie.

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli. S-a născut în Isauria, iar de aici a primit şi denumirea întreagă de Sfântul Mucenic Conon din Isauria.

Conform crestinortodox.ro, Sfântul Mucenic Conon din Isauria a fost căsătorit de părinţii săi, fără voia sa. Înainte de a se căsători, Sfântului Mucenic Conon i s-a arătat Sfântul Arhanghel Mihail. Acesta l-a învăţat sfânta credinţă, l-a botezat în numele Preasfintei Treimi, l-a împărtăşit cu dumnezeieştile Taine şi l-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci.

Soţia şi părinţii Sfântului Mucenic Conon au primit, datorită lui, credinţa în Hristos. Ulterior, după ce soţia şi părinţii lui au murit, Sfântul Mucenic Conon din Isauria s-a retras complet din viaţa lumii, daruindu-se deplin vieţii de rugăciune.

Sfântul Mucenic Conon din Isauria a făcut multe minuni, întorcând pe mulţi la Hristos. Se spune că avea o putere atât de mare asupra duhurilor necurate încât acestea chiar au ajuns să-l slujească.

A fost torturat şi înjunghiat, în timpul unei prigoane, iar mulţi s-au însănătoşit după ce s-au uns cu sângele lui. De atunci, a mai trăit doi ani în Cetatea Isauria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 5 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Conon din Isauria