Antena Meniu Search
x

Video Sarmale de Maramureș, cu varză murată în apă de izvor

Urmează câteva zile grele din punct de vedere culinar cu multe ispite delicioase. Nelipsite de pe mesele de Crăciun ale românilor sunt sarmalele în foi de varză! Iar aici este o adevărată competiţie: gospodinele din fiecare zonă a ţării susţin că deţin tainele celor mai gustoase sarmale.

de Redactia Observator

la 25.12.2020, 16:29

Vezi și
  • Sarmalele se pun la fiert pe plita cu lemne.
  • După trei ore sunt gata de servit. 

Gospodinele din satul mureşan Orşova fac ultimele pregătiri pentru masa de Crăciun. Iar sarmalele sunt vedetele mesei festive. Reţeta este simplă: treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat, pui totul într-un castron, adaugi orezul, cimbrul, prazul şi sucul de roşii făcut în casă. 

Bucătăreasă: Se fierbe şi orezul, ceapa. Se umflă şi trebuie pus câte un pic de apă. S-a umflat orezul punem sare, piper. O jumătate de kilogram de carne de vită şi jumătatea de carne de porc. După care se omogenizează compoziţia.

Şi acum vine secretul sarmalelor: varza în care sunt învelite este murată în apă sărată în mod natural, care izvorăşte dintr-un vechi sit de exploatare a sării. 

Bucătăreasă: O punem toamna în butoi, cu murătoare, sfeclă roşie şi un alt secret e cimbru şi busuioc. Nu mai trebuie conservant dacă punem busuioc. Şi ne apucăm de învelit, orezul încă mai lucrează şi s emai umflă. Uite aşa, nici mici, nici mari, potrivite. Şi le aşezăm în oală. 

După ce sunt gata împachetate, sarmalele se pun la fiert pe plita cu lemne. După trei ore sunt gata de servit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Sarmale de Maramureș, cu varză murată în apă de izvor