Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Satul de pe creasta munților, destinația ideală de vacanță

Litoralul și Valea Prahovei sunt mereu la mare căutare printre turiști în sezonul de vară. Dacă, însă, vă doriți o vacanță mai liniștită și ferită de prea mult zgomot, țara noastră este plină de astfel de locuri.

de Redactia Observator

la 16.07.2020 , 17:34

  • Casele făcute din lemn sunt construite în aşa fel încât să reziste şi celor mai aprige ierni.
  • Turiştii îşi găsesc întodeauna adăpost şi mâncare tradiţională.

Deși mai puțin cunoscute, acestea sunt ideale pentru a petrece vacanţa în condiţii de siguranţă. Una dintre aceste destinații este Poiana Ruscă-Teregova, din Banatul montan. Un loc în care puțini ajung, dar revin de fiecare dată fermecaţi de frumuseţile zonei.

La aproape o mie de metri altitudine în casele răsfirate pe crestele Munţilor Ţarcu îşi duc traiul ca acum 100 de ani câteva familii. Casele făcute din lemn sunt construite în aşa fel încât să reziste şi celor mai aprige ierni.

Aici în locul unde se aude doar susurul izvoarelor şi ciripitul păsărilor ajung şi unii turişti care au auzit de priveliştile de poveste. Cei care vor să zăbovească câteva zile în zonă se cazează direct la localnici. În casa Elisabetei Humiţă, turiştii îşi găsesc întodeauna adăpost şi mâncare tradiţională cum numai la munte se face.

Vezi și

Însă cu coleaşă merge foarte bine balmoşul, o mâncare ciobănească specifică locului, făcută din caş de oaie proaspăt.

Între timp, farfuriile din lemn sunt spălate în apa de râu, la fel şi legumele proaspete. Odată masa aranjată tot ce mai rămâne de făcut este degustarea bunătăţilor tradiţionale.

Pe lângă câteva zile de vacanță trăite ca pe vremea bunicilor, cu bucate complet naturale și aer curat, turiștii care aleg Poiana Ruscă se pot plimba cu barca pe lac sau pot face drumeții pe crestele munţilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Satul de pe creasta munților, destinația ideală de vacanță