Antena Meniu Search
x

Peste 100.000 de copii din România au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate

România îşi numără neputincioasă copiii lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Vezi și

România îşi numără neputincioasă copiii lăsaţi în urmă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Numărul lor a ajuns la un sfert de milion, în timp ce al autorităţilor, plătite să le sară în ajutor, a rămas pe loc. O echipă Observator a găsit, însă, un loc în România în care statul arată că poate, dacă vrea, să uşureze viaţa copiilor sacrificaţi pentru o pâine mai bună. 

Un sfert dintre tinerii din Dersca, Botoşani, au plecat peste hotare să-şi câştige pâinea.  În urma lor, au rămas sute de copii. Ca să-i poată supraveghea, primarul i-a adus într-un centru de zi, unde cei mici îşi fac temele, se joacă şi mănâncă. 

În restul ţării, situaţia e dramatică. După ce legea i-a obligat pe părinţi să anunţe lăsarea minorului în grija altuia, datele de la Protecţia Copilului au scos la iveală că acasă au rămas, oficial, 100.000 de copii. 

Părinţii care nu respectă legea riscă o amendă de până la o mie de lei. Iar, ÎN REALITATE, numărul copiilor rămaşi în ţară ajunge la 250.000, arată datele Salvaţi Copiii. Asistenţi sociali există doar 30.000. 

Un copil fără tutore nu poate fi vaccinat, nu poate face o investigaţie medicală, nu poate obţine bursă la şcoală sau o carte de identitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 100.000 de copii din România au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate