Antena Meniu Search
x

S-au pierdut în munţii Bucegi şi au intrat în hipotermie!

Un tânăr şi iubita lui s-au rătăcit în Bucegi, la nici două zile de când un alt cuplu a sunat la 112, din inima munţilor.

Au plecat din Buşteni pe acelaşi traseu interzis ca să ajungă la Babele. Abia când i-a prins noaptea au cerut ajutor. Până la sosirea salvatorilor, tinerii au intrat în hipotermie.

"Au plecat din Buşteni, au vrut să ajungă sus pe platou, Au văzut că nu e zăpadă şi au crezut că va fi mai uşor", a declarat Paul Saşu, de la Jandarmeria Montană Buşteni.

Dar s-au înşelat. După câteva ore de mers fără să acorde importanţă indicatoarelor, tinerii au rămas blocaţi pe o pantă abruptă. Acolo i-a prins noaptea şi tot acolo au mai aşteptat patru ceasuri, până când au ajuns salvatorii la ei.

"Acţiunea de salvare a durat cam patru ore, având în vedere că ne-am mişcat destul de repede", au spus salvatorii.

Erau îmbrăcaţi ca pentru o plimbare prin oraş. În geacă de piele şi blugi, băiatul a suportat greu temperaturile scăzute.

Amândoi au călcat pe urmele făcute de un turist englez care, în urmă cu două zile, s-a lăsat ghidat pe munte de iubita lui româncă. Tinerii s-au expus la aceleaşi riscuri. Dacă nu erau găsiţi de salvatori, puteau fi atacaţi de animalele sălbatice sau prinşi într-o avalanşă.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să se informeze în legătură cu traseele şi să poarte echipamente speciale pentru drumeţii pe timp de iarnă. 

foto: jacobiem.org

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » S-au pierdut în munţii Bucegi şi au intrat în hipotermie!