Antena Meniu Search
x

Scădere dramatică a numărului turiștilor veniți în croazieră, în Constanța

Constanţa nu mai reprezintă o atracţie pentru turiştii străini care merg în croaziere. Sunt din ce în ce mai puţini. Dacă acum câţiva ani, în port poposeau aproape 100 de nave pline ochi, anul acesta a venit în vizită doar.una singură.

de Redactia Observator

la 28.09.2019, 15:45

Vezi și

Constanţa nu mai reprezintă o atracţie pentru turiştii străini care merg în croaziere. Sunt din ce în ce mai puţini. Dacă acum câţiva ani, în port poposeau aproape 100 de nave pline ochi, anul acesta a venit în vizită doar.una singură. Şi, de îndată ce păşesc pe mal, străinii observă imediat problemele cu care se confruntă oraşul: clădiri lăsate în paragină, infrastructură precară şi nici vorbă de indicatoare turistice.

Deşi sezonul estival s-a încheiat, la malul mării încă mai sosesc turişti străini. Nu mai vin însă de pe mare, cum se întâmpla în anii trecuţi, ci în croaziere pe Dunăre. Şi, de cum păşesc în Constanţa, obiectivele turistice care ar trebui să le trezească interesul, precum Cazinoul, le lasă un gust amar.

Mai întâlnim însă şi turişti mulţumiţi. Aceştia, spre exemplu, au venit tocmai din Statele Unite. Sunt pentru prima oară în România.

În acest an, au fost anuntate 21 de nave de croaziera in portul Constanta, 20, au venit pe Dunare si doar una singura pe mare, de altfel cea care va incheia sezonul 2019 pe 29 octombrie. Din fericire, anul viitor sunt anuntate 10 nave maritime dintre care 5 de mare capacitate. Asta inseamna ca fiecare dintre ele va avea pana la 1500 de pasageri.

Spre deosebire de anul 2014, când 95 de nave de croazieră au intrat în portul Constanţa, anul trecut au ajuns doar 11.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Scădere dramatică a numărului turiștilor veniți în croazieră, în Constanța