Antena Meniu Search
x

Video Scandal cât casa la TNB după ce spectatorii au găsit pe scaune o revistă etichetată ca fiind extremistă. Reacţia Ministerului Culturii

Este scandal la Teatrul Naţional Bucureşti, după ce sute de exemplare ale unui ziar etichetat drept extremist au fost împărţite spectatorilor. Materialele au fost puse pe scaunele din sală, chiar înainte de începerea unui spectacol organizat de Ziua Mondială a Teatrului. Managerul interimar al instituţiei, Mircea Rusu, spune că totul ar fi, de fapt, o "furtună mediatică" împotriva sa.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 28.03.2022, 18:03

Vezi și

Primele reacţii în acest caz au venit direct la Ministerul Culturii care a anunţat faptul că, la nivelul TNB, conducerea a dispus o anchetă internă. De asemenea, urmează să fie depusă o plângere la poliţie pentru distribuţia de materiale neautorizate în incinta Teatrului Naţional Bucureşti. Tot Ministerul Culturii spunea că, ei bine, conducerea teatrului nu a fost informată despre acest demers.

"Nu putem tolera ca o instituţie simbol a României să devină spaţiu de propagare a unor materiale private, indiferent de conţinutul lor, cu atât mai puţin a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României", se arată în comunicatul Ministerului Culturii. Până la acest moment, nu se ştie cu exactitate cine a fost responsabil de distribuirea acestor materiale. Vorbim despre aproximativ 500 de exemplare ale acestui ziar, etichetat de extremă dreaptă, distribuit în sala Studio a TNB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scandal cât casa la TNB după ce spectatorii au găsit pe scaune o revistă etichetată ca fiind extremistă. Reacţia Ministerului Culturii