Antena Meniu Search
x

Scandal la liceu! Peste 20 de elevi au fost trimişi acasă de directorul unui liceu din Cluj pentru că au barbă şi părul lung!

Mai mulţi elevi de la un liceu din Cluj au fost trimişi acasă de director pentru că aveau barbă şi părul lung.

Scandal la liceu! Peste 20 de elevi au fost trimişi acasă de directorul unui liceu din Cluj pentru că au barbă şi părul lung!

Mai mulţi elevi de la un liceu din Cluj au fost trimişi acasă de director pentru că aveau barbă şi părul lung.

Un tânăr, elev al liceului Greco-Catolic 'Inochentie Micu', a postat pe Facebook un mesaj prin care s-a arătat extrem de dezamăgit de atitudinea conducerii liceului după un episod petrecut chiar astăzi.

"Astazi, eram la ora de chimie, stateam linistit si imi vedeam de treaba mea, deodata intra marele Dom' Director la mine in clasa. Din cauza parului meu "indecent de lung" am fost scos de la ora, ajungand in curte ma aflu alaturi de inca 20-25 de elevi din scoala (baieti) cu par lung sau barba asteptand sa fim scosi din scoala. Da, ati citit bine, pentru ca avem parul lung sau barba am fost scosi din perimetrul liceului", a scris Tudor Helgiu pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj cu privire la elevii 'pletoşi'

"În cazul acestui liceu există un regulament de ordine interioară asumat de elevi și părinți la începutul anului, unde se precizează că elevilor le este interzis părul lung și barba dat fiind faptul că sunt înscriși la un liceu confesional. După ce au fost anunțați în repetate rânduri că ar trebui să renunțe la părul lung și la barbă, au fost trimiși acasă să se conformeze regulamentului. Nu este vorba de sancțiuni, ci doar de faptul că au fost rugați să respecte regulamentul", a precizat, pentru Transilvania Reporter, Andreea Coroian Goldiş, șef de cabinet Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Directorul Liceului Greco-Catolic 'Inochentie Micu' a confirmat situaţia, declarând pentru Transilvania Reporter că părinții și elevii au luat la cunoștință regulile interne la început de an, însă acestea au fost încălcate cu bună știință.

"Eu nu le-am aplicat sancțiuni. Am înțeles că au venit din vacanță cu tot felul de ținute și coafuri, dar i-am rugat să își aducă la un nivel decent ținuta școlară. Am făcut chiar un careu în urmă cu două săptămâni în care le-am adus la cunoștință aceste lucruri, iar azi dimineață am trecut prin clase. Copiii erau la fel. Am dat chiar și dispoziție diriginților să le spună să își aranjeze părul și barba. Mâine dimineață am convocat părinții elevilor pentru a dezbate mai larg problema", a spus profesorul Petrică Daniel Tintelecan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Scandal la liceu! Peste 20 de elevi au fost trimişi acasă de directorul unui liceu din Cluj pentru că au barbă şi părul lung!