Antena Meniu Search
x

Taximetriştii continuă să încalce legea şi să sfideze clienţii, sub ochii autorităţilor, care doar îi ameninţă

În scandalul taximetriştilor, primăria Capitalei cere intervenţia Poliţiei Locale! Dar nimic nu-i sperie pe şoferii care încalcă legea, sub ochii autorităţilor.

Vezi și

În scandalul taximetriştilor, primăria Capitalei cere intervenţia Poliţiei Locale! Dar nimic nu-i sperie pe şoferii care încalcă legea, sub ochii autorităţilor. Chiar şi după amenzi de zeci de mii de lei, continuă să ceară tarife mult mai mari, îşi duc clienţii în maşini murdare şi îi jignesc când li se cere socoteală. O ultimă soluţie le mai rămâne pasagerilor: să sune la un număr gratuit pus la dispoziție de Primărie şi să reclame cursele ilegale. 

Trei situaţii, filmate în trei zile diferite.  Aceleaşi încălcări ale regulamentului de transport în regim de taxi în Bucureşti. În noaptea de Revelion, foarte mulţi şoferi au închis aparatele de taxat şi au cerut tarife chiar şi de zece ori mai mari. 

"Eu pot să vă asigur că atunci când sunt semnalate astfel de nereguli în trafic, poliţia rutieră nu manifestă nicio toleranţă faţă de aceşti conducători auto.", susţin cei de la Brigada Poliţiei Rutiere. Însă şoferii de taxi au făcut afaceri chiar sub nasul poliţiştilor, în Centrul Vechi al Capitalei. 

Pentru şoferul din imagini, tarifele sunt flexibile. Deşi practica este sancţionată de noul regulement, cu amenzi de până la 5.000 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Astăzi, în timp ce consilierii locali discutau cu reprezentanţii companiilor de taxi despre noile reglementări, în stradă, situaţia era neschimbată. 

- 30 de lei e bine până acolo?

- De ce face atât?

- E prea aproape şi de acolo nu avem ce să facem!

Într-un alt taxi cu scaune murdare, suntem invitaţi să plătim 25 de lei. Tot cu aparatul de taxare oprit. 

După apariţia cazurilor în presă, autorităţile locale au verificat 94 de conducători de taxi, care au plătit amenzi de 39.000 de lei. Şase dintre ei nu aveau autorizaţii, iar 12 au cerut tarife preferenţiale.

Potrivit noului regulament care a intrat în vigoare, toate companiile de taxi trebuie să aibă licenţă, iar cursele pot fi luate doar printr-un dispecerat autorizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Taximetriştii continuă să încalce legea şi să sfideze clienţii, sub ochii autorităţilor, care doar îi ameninţă