Antena Meniu Search
x

Ce schimbări aduce luna iunie pentru amatorii țigărilor mentolate

Deși, inițial, data propusă a fost 20 mai, noile reglementări ale hotărârii luate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene anunță că decizia s-a amânat.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 11:24

Ce schimbări aduce luna iunie pentru amatorii țigărilor mentolate - Shutterstock

Țigările mentolate nu se vor mai găsi pe rafturile magazinelor și nici la duty free începând cu data de 15 iunie 2020. Această decizie este o urmare a Directivei 2014/40/UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD), care a intrat în vigoare încă din 3 aprilie 2014 și a devenit aplicabilă în statele membre ale UE din anul 2016. 

Care sunt motivele deciziei

Conform proiectului realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), „Banning Menthol in Tobacco Products”, ar exista mai multe motive pentru care s-a ajuns la această decizie. Cel mai des menționat dintre motive este acela că țigările mentolate pot încuraja tinerii să se apuce de fumat. Conform studiilor, piața țintă a acestor tipuri de produse sunt tinerii și femeile. Conform OMS, proprietățile răcoritoare și anestezice ale mentolului reduc gustul neplăcut al țigărilor. Astfel, prin interzicerea lor se dorește descurajarea tinerilor de a adopta acest obicei. 

Ce alternative rămân în picioare

În momentul de față, interdicția UE se aplică doar țigaretelor mentolate clasice și tutunului pentru rulat. În această categorie nu intră dispozitivele care încălzesc tutunul fără să îl ardă, cum sunt dispozitivele heat-not-burn (IQOS și Glo), și țigările electronice. 

Sursa foto: Shutterstock 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce schimbări aduce luna iunie pentru amatorii țigărilor mentolate