Antena Meniu Search
x

Video Schimbări pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor marilor arşi. Pacienţii ar putea beneficia de ajutor pe toată perioada recuperării

Pacienții cu arsuri grave ar putea beneficia de concedii medicale pe toată perioada de tratament, inclusiv cea de recuperare. Sunt prevederi care se regăsesc într-un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

De Iulia Pop la 21.08.2021, 10:23

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au elaborat, în regim de urgență, cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății, un proiect de act normativ pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate astfel încât pacienții cu arsuri grave să beneficieze de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament, până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare.

Totodată, modificările prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Schimbări pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor marilor arşi. Pacienţii ar putea beneficia de ajutor pe toată perioada recuperării