Antena Meniu Search
x

Video Școala începe, profesorii rămân nevaccinaţi. Unele cadre didactice se tem să se întoarcă la catedră

Decalarea cu 10 zile a programărilor angajaţilor din domeniile esenţiale îi afectează şi pe mulţi profesori. Practic deschiderea şcolilor din 8 februarie ne va prinde cu profesori nevaccinaţi.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 27.01.2021, 14:50

Vezi și
  • Unii profesori se tem să vină la muncă nevaccinaţi
  • Părinţii au făcut petiţii online, pentru a exista opţiunea ca cei mici să poată învăţa şi de acasă

Decizia Guvernului nu s-a schimbat, şcolile se vor deschide pe 8 februarie, însă, până în momentul de faţă, puţin peste 10.000 de cadre didactice au fost vaccinate. Nu este aşteptat să crească acest număr în perioada următoare pentru că sunt foarte puţine doze de vaccin. 

A anunţat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare că imunizarea cadrelor didactice se va relua la două săptămâni de la reluarea şcolii. Asta înseamnă undeva după 22 februarie. Atunci se aşteaptă Guvernul să mai primească noi doze de vaccin, însă depinde foarte mult de felul în care funcţionează mecanismul european, iar dacă acest lucru se va respecta, vom avea primii profesori cu anticorpi, imunizaţi complet, pentru că trebuie luată în calcul şi doza de rapel. 

Este o decizie care i-a revoltat pe profesori. Sunt cadre didactice care susţin că le este teamă să se întoarcă la şcoală, pentru că nu au fost vaccinate. Sunt nemulţumiri şi în rândul părinţilor, chiar petiţii făcute pe internet. Aceştia cer să existe opţiunea să înveţe online sau să meargă în sălile de clasă. 

Trei scenarii luate în calcul pentru redeschiderea şcolilor

Există posibilitatea ca începând cu data de 8 februarie să meargă la şcoală doar elevii din ciclul primar. Un al doilea scenariu ar fi acela în care să meargă la şcoală elevii din ciclul primar şi mai ales cei care sunt în ani terminali, pentru că trebuie să susţină examenele. Acestea se vor susţine fizic indiferent de situaţie. Un al treilea scenariu este să meargă cu toţii la şcoală în funcţie de incidenţa cazurilor din zona respectivă, adică fiecare şcoală să decidă sau nu dacă va aduce toţi copiii la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Școala începe, profesorii rămân nevaccinaţi. Unele cadre didactice se tem să se întoarcă la catedră