Antena Meniu Search
x

Noi reguli în şcoli, noi discuţii pro şi contra. Elevii sunt revoltaţi că rămân fără telefoane mobile

Reîncepe şcoala cu noi modificări în regulamentul elevilor. Telefoanele nu mai au ce căuta la ore. Sunt reguli trasate clar şi pentru uniforme.

Vezi și

Reîncepe şcoala cu noi modificări în regulamentul elevilor. Telefoanele nu mai au ce căuta la ore. Sunt reguli trasate clar şi pentru uniforme. Şi amenzi pentru părinţi în anumite situaţii. Ministrul Liviu Pop a postat modificările direct pe Facebook. Iar asociaţiile de elevi au luat foc.

"Ne spune că trebuie să îl inchidem să îl punem pe catedră sau pe ghiozdan. Dacă ne jucăm în timpul pauzei, nu ne putem concentra la ore." Este argumentul suprem de la care a plecat Ministrul Educaţiei când a hotărât să interzică folosirea telefoanelor mobile în timpul cursurilor. Argument care i-a revoltat şi pe elevi, şi pe părinţi. 

Alex Manda, preşedintele asociaţiei elevilor: "Este ilegal si încalcă Constituţia Romaniei şi Codul Civil. Posesia este o prerogativă a dreptului la proprietate."

Elevii să renunţe şi la uniforme, propune ministru. "Pantaloni închişi, o cămaşă albă şi o vestuţă." Este ţinuta obligatorie pentru mulţi dintre elevii de astăzi şi motivul profesorilor de a-i da afară de la ore dacă nu o au. "Nu poţi să scoţi elevul de la clasa pe diverse motive, îi îngrădeşti dreptul la educaţie, gen nu ai uniformă sau te scot elev de serviciu pe şcoală.", susţine Liviu Pop. 

Pe acelaşi subiect

Ministrul spune s-a gândit şi la protecţia copiilor. Iar părinţi care nu îşi vor înscrie copiii la şcoală, în învăţământul obligatoriu, care ajunge până la clasa a X-a, vor primi şi amenzi: între 100 şi 1.000 de lei. 

Şi profesorii care vor denigra imaginea copiilor vor avea de suferit. Nu se cunosc însă sancţiunile. 

Cele 63 de reguli noi au apărut după ce ministrul spune că a intervenit în ceea ce numeşte mafiei auxiliarelor din şcoli. Acum, orice profesor care vrea să folosească o culegere la clasă, are nevoie de aprobarea consiliului părinţilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noi reguli în şcoli, noi discuţii pro şi contra. Elevii sunt revoltaţi că rămân fără telefoane mobile