Antena Meniu Search
x

Video Școala unde primești 400 de lei ca să vii la cursuri. Elevii învață meserii căutate şi foarte bine plătite pe piaţa muncii

Învăţământul dual începe să devină tot mai atractiv în România. Elevii care participă la cursuri se califică într-o meserie căutată, dar pe lângă asta mai primesc şi bani - 400 de lei pe lună. O astfel de şcoală funcţionează şi în Timişoara, iar 14 companii sunt deja interesate de absolvenţi.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.09.2021, 13:16

Vezi și

Meseriile pentru care se pregătesc timp de 3 ani sunt căutate şi foarte bine plătite pe piaţa muncii: electrician, electromecanic sau operator CNC. Pe lângă bursa pe care o primesc, elevii Şcolii Duale Banat au şi alte beneficii, precum cazare şi masă gratuite, practică în companii, prioritate la angajare şi certificat european de calificare profesională. Sunt lucruri posibile graţie unei colaborări între Primăria Timişoara şi multinaţionale de top care îşi desfăşoară activitatea în oraş. Cu atâtea avantaje, absenţele aproape că nu există. 

Tot mai mulţi elevi înscrişi

Şcoala duală funcţionează în Timişoara din 2012, iar de atunci şi până acum numărul elevilor a crescut constant. 61 de tineri au început clasa a IX-a în acest an, dar unitatea de învăţământ din Timişoara are în total 214 elevi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Școala unde primești 400 de lei ca să vii la cursuri. Elevii învață meserii căutate şi foarte bine plătite pe piaţa muncii