Școli din București, închise patru zile din cauza alegerilor locale

De Larisa Bernaschi.
Publicat: 18.09.2020, 21:01.
Actualizat: 18.09.2020, 21:04

Abia deschise, şcolile se închid din nou. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a decis ca unităţile de învăţământ în care vor fi organizate secţii de vot să fie închise patru zile, două înainte de vot şi două după pentru a fi dezinfectate. Nu se ştie la această oră ce se întâmplă cu restul judeţelor. Inspectoratele şcolare din ţară aşteaptă o decizie a Ministerului Educaţiei.

În acest moment este cert că școlile din București unde vor fi organizate secții de votare vor fi închise pentru patru zile, mai exact joi și vineri, dar și luni și marți, atunci când au nevoie cei de la DSP să dezinfecteze toate sălile de curs unde au fost secții de vot.

Nu știm însă ce se întâmplă în restul țării. Am discutat cu ministrul Educației, Monica Anisie, și aceasta a spus că propunerea ei este școlile să fie închise în toată țara pentru o perioadă de trei zile, vineri, luni și marți, însă o decizie finală ar urma să fie luată luni.

Întreaga discuție vine în contextul în care duminică, pe 27 septembrie, avem alegeri locale, iar aproximativ 80% din secțiile de votare sunt organizate în școli din toată țara.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.