Doi secretari de stat din Ministerul Educației au intrat în concediu, în plin proces de începere a anului școlar, pentru a candida la alegeri

De Mădălina Iacob.
Publicat: 15.09.2020, 21:36.
Actualizat: 15.09.2020, 21:39

În tot acest haos, în care părinţii nu ştiu nimic, elevii nici atât, la Ministerul Educației e şi mai haos. Doi secretari de stat care se ocupau de problemele şcolilor au intrat în concediu. Şi nu oricum. Concediu ca să candideze la alegerile locale. Monica Anisie a venit cu vestea oficială.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Așa cum ştiți, secretarul de stat pentru învățământul universitar, dar și un alt secretar de stat și-au luat concediu de odihnă pentru a desfășura alte activități, având în vedere că suntem în campanie electorală.

Ce n-a spus însă Monica Anisie e cum face să se descurce fără secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, adică pentru grădinițe, școli și licee.

Soluţia pe care a găsit-o Guvernul este înfiinţarea unui post nou de secretar de stat. Articolul 16 se modifică și spune că în Minister își desfășoară activitatea șase secretari de stat și un subsecretar de stat.

Până acum, la Ministerul Educației existau cinci posturi pentru secretarii de stat. Luminița Barcari, care se ocupa de învățământul preuniversitar, și Dragoș Rădulescu, care se ocupa de relația cu Parlamentul, vor candida la alegerile locale.

Întrebat despre această situație, prim-ministrul Ludovic Orban a spus că activitatea Ministerului Educației nu stă în doi secretari de stat. Cei doi vor candida la Consiliul Județean Ialomița, respectiv Primăria din Ploiești.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.