Antena Meniu Search
x

Secretele frumusetii Cleopatrei!

Spre deosebire de alte civilizaţii vechi, egiptenii se remarcau prin marea grijă pentru propria lor persoană! Cei bogaţi aveau toalete în casă şi o baie mare cât un apartament. Fiecare zi începea cu un ritual de înfrumuseţare atât de elaborat, încât aveau nevoie de câteva ore şi o grămadă de slujitori ca să-l poată duce la bun-sfârşit.

Vezi și

 Emblematic pentru obiceiurile egiptenilor din Antichitate este cazul Cleopatrei, ale cărei reţete de frumuseţe s-au păstrat peste milenii. Iar elementul central al programului de îngrijire era aurul, care se găsea atât în uleiurile sale de masaj, cât şi în cremele de faţă pe care le folosea.

Istoria spune despre Cleopatra că avea o piele albă şi fină ca mătasea. Şi nu este exclus să fie aşa, având în vedere că - în fiecare dimineaţă - urma un ritual de înfrumuseţare strict. Iar acesta începea cu o exfoliere.

Este un gomaj cu particule de aur, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la activarea circulaţiei.

După gomaj, Cleopatra se îmbăia în lapte amestecat cu miere, peste care slujitoarele ei presărau petale de trandafiri. În ziua de azi, compoziţia s-a modificat. Dar nu şi efectele băii.

O să pregătim baia şi o să punem un amestec de lapte praf cu particule speciale de aur. După 20 de minute, pielea este în mod vizibil mai luminoasă şi mai elastică. Tocmai bună de masat cu un ulei care conţine particule de aur.

Urma apoi etapa de detoxifiere. Iar reţeta Cleopatrei rămâne valabilă şi în ziua de azi.

Masca se menţine pe piele timp de 40 de minute. După ce elimină toxinele din epidermă, vine rândul cremei hidratante, care conţine tot metalul preţios preferat al Cleopatrei.

Cu aşa un ritual de înfrumuseţare, nu mai miră pe nimeni de ce Antoniu a riscat absolut totul pentru regina Egiptului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Secretele frumusetii Cleopatrei!