Antena Meniu Search
x

Secția ATI a Spitalului din Deva, la limita dintre viață și moarte

 Limita fragilă între viaţă şi moarte se simte cel mai puternic pe secţiile de Terapie Intensivă. Locul unde câteva minute fac diferenţa, iar profesionalismul şi dedicarea personalului medical reprezintă o şansă în plus. Colegii noştri de la Deva au filmat în saloanele de ATI, acolo unde bolnavii de COVID-19 fac eforturi să supravieţuiască, iar medicii şi asistentele să reziste.

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 15:37

Vezi și
  • Luptă pe viață și pe moarte la secția ATI a spitalului din Deva
  • Medicii și asistentele încearcă să salveze fiecare pacient

În fiecare încăpere a secţiei ATI de la Deva se dă o luptă pentru viaţă. Nu toţi bolnavii sunt norocoşi, dar personalul medical trebuie să facă tot ce se poate ca să-i salveze.

dr. DIANA BENTEU, medic specialist ATI-SJU Deva - De multe ori afecţiunea pulmonară este imprevizibilă. De cele mai multe ori aici intervine şi Dumnezeu şi responsabilitatea fiecăruia dintre cei care sunt afară, pe stradă, şi care trebuie să se gândească.

Trebuie să se gândească la cei pe care îi au acasă dar şi la angajaţii spitalului care îşi riscă sănătatea în fiecare clipă.

dr. DIANA BENTEU, medic specialist ATI-SJU Deva - Din păcate, noi am avut şi personal bolnav. Cu toate acestea muncim, ne facem treaba, intrăm, asistentele stau ore în şir în echipamentul acesta. Nu ştiu ce să spun, ce m-a speriat mai mult: starea mea de sănătate, pentru că la un moment dat am fost COVID pozitiv şi am fost internată sau faptul că am pierdut un pacient de 50 de ani care nu avea patologie asociată.

Pe lângă emoţiile muncii la limita dintre viaţă şi moarte, medicii şi asistentele de pe ATI trebuie să suporte ore întregi echipamentul de protecţie care le îngreunează orice mişcare.

RAMONA RADU, infirmiera - Eu nu am ştiut ce se întâmplă, ce se poate întampla. Am văzut, din păcate, tineri care au pierdut această luptă. E cumplit!

Ca să fie siguri că nu îşi infectează familiile, mulţi dintre cei care lucrează cu bolnavii de COVID nu mai merg acasă de luni de zile.

RAMONA RADU, infirmiera - Nu mi-am văzut familia de 2 luni de zile. Nu mi-am văzut părinţii, nu mi-am văzut fata.

RAUL RUSULIN, asistent - Da, prima dată când am venit mi-a fost teamă, dar mi-am pus viaţa în mâinile lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, spitalul va trebui să primească în zilele care urmează şi pacienţii non-covid.

Dr. BIANCA GLODEAN, MANAGER INTERIMAR-SJU DEVA - Practic tot spitalul nou va fi curat, aripa de cladire nouă, urmând ca în aripa veche, la acelaşi etaj doi, cu personal separat dedicat, să facem secţia de ATI COVID.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Secția ATI a Spitalului din Deva, la limita dintre viață și moarte