Antena Meniu Search
x

Sens giratoriu pe o stradă cu sens unic, în Eforie. Șoferii care vin de pe străzile laterale, obligați să vireze la dreapta

Sensuri giratorii fără niciun sens în Eforie. Autorităţile locale au amenajat pe un bulevard cu sens unic astfel de zone. Și asta nu este tot! De pe străzile laterale, semnele de circulație obligă şoferii să vireze la dreapta, aşa că proaspetele construcții sunt pur şi simplu inutile.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 16.08.2020, 22:16

Vezi și
  • Partea carosabilă e atât de îngustă încât camioanele nu pot trece fără să urce pe borduri
  • Sensurile giratorii proaspăt construite sunt distruse deja de camioanele care nu au loc

Odată ce intri în Eforie Nord, pe artera care străbate staţiunea sunt 3 sensuri giratorii care nu au niciun sens.

Andreea Filip, reporter Observator: Şoferii care vin de pe această stradă sunt întâmpinați de un semn de circulaţie care îi obligă să facă la dreapta, deşi au în faţă un sens giratoriu care devine astfel inutil. 

Mai exact, sunt amenajate pe un bulevard cu sens unic. Dacă şoferii care vin de pe o stradă adiacentă nu virează la dreapta şi vor să întoarcă folosindu-se de sensul giratoriu, sunt nevoiţi să încalce regulile de circulaţie. Mai mult de-atât, partea carosabilă e atât de îngustă încât camioanele nu pot trece fără să urce pe borduri.

Leonida Baranevschi, proiectant: Ce pot să vă zic? Este, nu știu după ce normativ l-au făcut, dar nu este normal. Pentru că nu se încadrează în perimetrul ăsta, nu poți să iei curbele, am văzut deja cetățeni care stau să se chinuie aici ca să intre, să iasă.

Staţiunea Eforie se află în plin proces de transformare. De anul trecut, străzile şi promenada sunt în construcţie. Părerile localnicilor sunt împărțite.

Curier: Ne încurcă total, cel puţin pe noi curierii extrem de mult ne încurcă. Nu are rost, pur şi simplu nu are rost, nu știu cum au făcut și ce-au făcut.

Localnică: O să fie foarte frumos aici, o sa fie fântâni, or să fie pomi exotici.

Până la atmosefra exotică, e realitatea de noi. Sensurile giratorii proaspăt construite sunt distruse deja.

Localnică: Se construieste puţin mai jos, s-a intrat cu camioane foarte mari şi aia e, n-au loc.

Andreea Filip, reporter Observator: Am încercat să luăm legătura cu edilul din Eforie pentru a ne explica situaţia din staţiune, însă ne-a fost imposibil. La apelurile telefonice nu a răspuns, iar la primărie este de negăsit.

Valoarea contractului de modernizare a oraşului este de aproape 22 de milioane de lei, din care 85% reprezintă fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sens giratoriu pe o stradă cu sens unic, în Eforie. Șoferii care vin de pe străzile laterale, obligați să vireze la dreapta