Antena Meniu Search
x

Sevil Shhaideh este propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier

Sevil Shhaideh. Ţineţi minte acest nume. Este unul de doamnă - căci pentru întâia dată în istorie, România ar putea avea o femeie prim-ministru. De etnie tătară şi religie musulmană, ea este propunerea PSD şi ALDE.

Vezi și

Sevil Shhaideh. Ţineţi minte acest nume. Este unul de doamnă - căci pentru întâia dată în istorie, România ar putea avea o femeie prim-ministru. De etnie tătară şi religie musulmană, ea este propunerea PSD şi ALDE.

"Împlinirea sufletească", în limba turcă. E numele surpriză al mult-aşteptatului premier propus de PSD şi ALDE.

"O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine. Deocamdată.", a spus Liviu Dragnea în cadrul propunerii de premier înaintate preşedintelui Iohannis.

Aşa că Dragnea şi-a propus ca unul dintre cei mai apropiaţi să conducă guvernul.

Pe acelaşi subiect

"Este un cetăţean român care are toate drepturile.", a adăugat Dragnea.

Sevil Şaideh are 51 de ani şi s-a născut într-o familie de tătari, la Constanţa. E musulmană şi a copilărit prin culisele teatrelor de pe litoral. Mama ei face spectacole de păpuşi. Vestea că fiica ei ar putea conduce guvernul a aflat-o înaintea unei reprezentaţii.

Determinarea a ajutat-o pe Sevil să bată cancerul şi să continue ascensiunea profesională, până la funcţia de ministru. Mereu în preajma lui Liviu Dragnea şi a lui Nicuşor Constantinescu, care i-au fost şi martori la nunta cu sirianul Akram Shhaideh. Sevil a fost primul ministru care a jurat pe Coran, cartea sfântă a musulmanilor. 

Soţul e născut în Siria, la Damasc. Akram a fost şi consilierul soţiei, în timp ce Sevil a deţinut funcţia de secretar de stat. 

Împreună, însă, au reuşit să strângă o avere frumoasă. Premierul desemnat deţine o proprietate în Constanţa şi alte trei în Siria. Un apartament în Latakia, fieful lui Bashar al-Assad, oraş distrus de bombardamente, şi alte două proprietăţi în Damasc. Sevil a reuşit să strângă aproape 600 de mii de lei în conturi, iar anul viitor va trebui să achite un credit de 60 de mii.

Până la instalarea noului cabinet, propunerea trebuie să primească girul preşedintelui României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sevil Shhaideh este propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier