Antena Meniu Search
x

A început sezonul conservelor pentru iarnă. Cum prepară bulionul gospodinele din Mureș

E forfotă în gospodăriile din ţară, iar cămările încep, încet-încet, să se umple de conserve proaspete pentru sezonul rece. Dulci, zemoase şi parfumate, roşiile sunt transformate în cel mai gustos bulion.

de Redactia Observator

la 12.08.2019, 01:51

Vezi și

E forfotă în gospodăriile din ţară, iar cămările încep, încet-încet, să se umple de conserve proaspete pentru sezonul rece. Dulci, zemoase şi parfumate, roşiile sunt transformate în cel mai gustos bulion. Într-un sat din Mureş, femeile şi-au pus straiele populare şi s-au adunat laolaltă pentru a face conservele din care vor face mâncare întreaga iarnă. 

Într-un mic sat aşezat la poalele munților Călimani și Gurghiu, Mărioara Fodor culege cele mai coapte, zemoase şi dulci roşii din grădină.

Şi cum munca e mai uşoară când ai şi ajutor, gospodinele s-au adunat în curtea unei vecine pentru a-şi face împreună proviziile pentru iarnă.

Focul e pregătit, iar roşiile date prin maşina de tocat sunt puse în ceaun. Rând pe rând, gospodinele amestecă sucul. Bulionul gospodinelor din Pietriş a trecut testul gustului, dar şi pe cel al culorii.

Între 10 şi 12 lei costă un litru de bulion în magazine. Cel făcut în casă, cu roşii cumpărate din piaţă, nu depăşeşte 8 lei. Iar gustul nu se compară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul conservelor pentru iarnă. Cum prepară bulionul gospodinele din Mureș