Antena Meniu Search
x

Video Sezonul petardelor, un pericol pentru copii. Numai în ultima lună 11 persoane s-au ales cu dosar penal

Luna cadourilor este şi luna.. petardelor şi a artificiilor. Le găsim aproape peste tot, rar citim instrucţunile şi, de multe ori, cine le vinde nu are autorizaţie. Atenţie, însă! Nu doar cei care le vând riscă amenzi şi dosare penale, ci şi cei care le cumpără şi le folosesc cum şi unde nu trebuie.

de Redactia Observator

la 24.12.2020, 10:09

Vezi și
  • Poliţiştii ieşeni au confiscat peste 300 de kilograme de materiale pirotehnice
  • Au dat amenzi de peste 17.000 de lei.

O femeie vinde legal toate materialele pirotehnice, spune echipa de control. Nu toţi comercianţi fac însă la fel.

Numai în ultima lună 11 persoane s-au ales cu dosar penal pentru că, fie nu aveau autorizaţie, fie produsele pe care le vindeau erau din categorii de risc interzise.

Legea spune că vânzarea petardelor este strict interzisă minorilor

Nu toţi comercianţii respectă însă regula.

Vânzătoare: Ăla care mi-a cerut perade mi-a arătat buletinul, avea 18 ani.

Reporter: Nu numai el a cumpărat, a cumpărat şi următorul.

Vânzătoare: Următorul avea 18 ani. Deci, nu mai servesc nimic sub 18 ani. Pe toţi i-am gonit.

Vânzătoarea spune că dacă petardele sunt cumpărate de un major, dar sunt folosite de un minor, nu mai e problema ei. Pentru medici, sezonul pocnitorilor este un coşmar.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu medic sef UPU Spitalul Sf Spiridon Iași: Produc uneori leziuni foarte grave. Au fost și cazuri de copii care și-au pierdut vederea la unul din ochi. Unii și-au pierdut fragmente din degete sau degete secundar folosirii acestor materiale.

Pe lângă riscul de a se accidenta cei care cumpără și utilizează materiale pirotehnice chiar și din surse autorizate pot de asemenea să se aleagă cu dosar penal sau cu o amendă usturătoare.

Trebuie să știe că nu pot să folosească aceste materiale în intervalul orar 24-6. De asemenea nu pot fi folosite pe drumurile publice ori pietonale și nici la distanțe mai mici de 50 de metri de zonele de locuit.

Doar în ultima lună, poliţiştii ieşeni au confiscat peste 300 de kilograme de materiale pirotehnice şi au dat amenzi de peste 17.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sezonul petardelor, un pericol pentru copii. Numai în ultima lună 11 persoane s-au ales cu dosar penal