Antena Meniu Search
x

Sezonul pozelor în lavandă într-un decor rupt dintr-un basm, în Târgu Jiu

E vremea pozelor în lanul de lavandă. Florile albastru-violet sunt atât de populare încât au avut parte, în premieră, de un festival al lor.

de Redactia Observator

la 22.06.2020, 11:27

Vezi și
  • Plimbările şi fotografiile prin lanul de lavandă sunt o modă.
  • La festival au venit cu bunătăţi, producători din tot judeţul.

Evenimentul a avut loc într-un decor rupt parcă dintr-un basm, de lângă Târgu Jiu. Oaspeţii s-au bucurat şi de siropul de lavandă sau vinul de mure.

Plimbările şi fotografiile prin lanul de lavandă sunt o modă în ultimii ani. Iar pentru asta nu mai trebuie să mergi în Provence, sunt destule câmpuri cu lavandă şi la noi. Ba chiar planta are şi un festival aici.

Ca poza să facă furori pe instagram şi hainele trebuie alease cu grijă. Gazda Festivalului de lavandă este Ana proprientara unei plantaţii de 1500 de metri pătraţi pe care sunt cultivate diferite soiuri. 

Dincolo de aerul de Provence din plantația de lavandă, cea mai mare atracție este o căsuță care pare desprinsă dintr-un basm.

Ana Neagu, proprietara plantației: Căsuța se vrea a fi, de fapt, atelierul meu de lucru. Aveam nevoie de un loc care să mă inspire, să îmi dea starea necesară de a face aranjamentele frumoase

Mirosul de lavandă se poate lua "la pachet" sub formă de aranjamente florale, săpun, săculeţi, perne. Şi gustul i-a impresionat pe vizitatori.

Ana Neagu, proprietara plantației: Floarea acum, când înflorește, are un miros deosebit și eu am vrut să redau această aromă, să mă pot bucura de ea în orice moment al anului. Atunci am zis că numai printr-un sirop aș putea face asta și am reușit după vreo trei ani de teste.

La festival au venit cu bunătăţi, producători din tot judeţul. Au adus vin şi cidru de mure, miere şi dulceaţă de trandafiri.

Adrian Tudor, viceprimar Târgu Jiu: Văzând că deja avem producători locali care iubesc ce fac, am zis să venim în ajutorul lor și să le dăm ocazia să se întâlnească cu publicul care să îi cunoască şi să le facă vânzare.

Numărul de locuri a fost limitat și s-a intrat doar cu invitație pentru ca restricțiile impuse de starea de alertă să fie respectate.

În toamnă, însă, organizatorii au în plan un nou festival care să se întindă pe două zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sezonul pozelor în lavandă într-un decor rupt dintr-un basm, în Târgu Jiu