Antena Meniu Search
x

Ce amenzi s-au dat la shaormeria din Iași, după ce sute de persoane au ajuns la spital. Angajații fast-food-ului, depistați cu Salmonella si stafilococ auriu

Inspectorii DSVSA Iași au dat amenzi de 12.000 de lei după ce au descoperit nereguli grave la shaormeria Agapa, după ce sute de persoane au ajuns la spital în urma consumului de alimente de la acest fast-food.

Inspectorii DSVSA Iași au dat amenzi de 12.000 de lei după ce au descoperit nereguli grave la shaormeria Agapa, după ce sute de persoane au ajuns la spital în urma consumului de alimente de la acest fast-food.

DSVSA Iași a sanctionat societatea cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar DSP Iasi a aplicat o sanctiune contraventionala de 3.000 lei și suspendarea activitatii.

Dupa finalizarea anchetei efectuate de Directia Sanitara Veterinara și pentru Siguranta Alimentelor, s-a constatat prezența stafilococului coagulazo-pozitiv (stafilococului auriu) la produsele lactate, iar 7 probe prelevate din sortimentele de preparate culinare incriminate au ieșit pozitive la Salmonella. Stafilococul a fost găsit și pe clestele pentru salata, scrie bzi.ro.

Pe acelaşi subiect

"În urma analizarii neconformitatilor constatate la nivelul unitatii se mentine ca și neconformitate majoră neasigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala cu materiile prime utilizate in fiecare zi in procesul de fabricatie a produselor de tip fast-food (carne pasare, cascaval, oua) pana la produsele finite obtinute, trasabilitatea neputandu-se demonstra nici de departe doar cu datele privind cantitatile de produse finite comercializate", au precizat reprezentantii DSVSA Iasi.

De asemenea, medicii care efectueaza ancheta epidemiologica au precizat că la una dintre angajate, o bucatareasă, s-a depistat Salmonella, iar la alți doi angajati s-a descoperit prezenta stafilococului auriu în nas.

Peste 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat produse alimentare de la shaormeria din Iași, acesta fiind cel mai grav caz de acest gen din țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce amenzi s-au dat la shaormeria din Iași, după ce sute de persoane au ajuns la spital. Angajații fast-food-ului, depistați cu Salmonella si stafilococ auriu