Antena Meniu Search
x

Sibiul, în lupta pentru cea mai bună destinație europeană în 2020

Sibiu, singurul oraş turistic din România care deţine trei stele Michelin, intră acum în lupta pentru cea mai bună destinație europeană în 2020! În total, 20 de oraşe renumite din Europa, precum Viena, Atena, Paris, Roma, Berlin sau Madrid au intrat în competiție. Concursul este organziat de Asociaţia European Best Destination.

de Redactia Observator

la 16.01.2020, 17:44

Vezi și

Sibiu, singurul oraş turistic din România care deţine trei stele Michelin, intră acum în lupta pentru cea mai bună destinație europeană în 2020! În total, 20 de oraşe renumite din Europa, precum Viena, Atena, Paris, Roma, Berlin sau Madrid au intrat în competiție. Concursul este organziat de Asociaţia European Best Destination. Turiştii pot să-şi voteze oraşul preferat pe platforma online a asociaţiei.

Muzeele, clădirile şi bisericile vechi de secole transformă Sibiul într-o bijuterie medievală. Clădirile înalte şi viu colorate din centrul istoric, care se află de o parte şi de alta a aleilor înguste te duc înapoi în timp. Aşa se face că oraşul a intrat în competiţia pentru titlul de cea mai buna destinaţie europeană.

Sibiul ascunde o mulțime de atracții pentru toți exploratorii. Despre Podul Minciunilor, unul dintre simbolurile oraşului, se spune că ar avea puteri magice, iar orice minciună spusă va ieşi la iveală.

Turnul Sfatului un alt simbol reprezentativ nu este niciodată ratat de vizitatori. La ultimul etaj al turnului ţi se dezvăluie o privelişte de poveste asupra întregului oraş. Nu trebuie omis nici Muzeul Brukental, cel mai vechi din România, dar nici Muzeul Astra - unul dintre cele mai mari muzee în aer liber, care se întinde pe o suprafaţă de 96 de hectare.

Oraşele care au fost incluse în acest top s-au bucurat de o creştere a numărului de turişti. Sibiul s-a remarcat până acum ca şi Capitală Culturală Europeană în 2007.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Sibiul, în lupta pentru cea mai bună destinație europeană în 2020