Antena Meniu Search
x

Sile Camataru, audiat la DNA. Anchetatorii verifica modul in care interlopul a fost eliberat din inchisoare

Sile Camataru a fost dus in urma cu scurt timp la audieri la DNA. Iar ancheta este una delicata. Anchetatorii verifica modul in care interlopul a fost eliberat din inchisoare.

Vezi și

Fratii Camataru, capii unuia dintre cele mai temute clanuri interlope din Capitala, au ispasit primele pedepse cu inchisoarea inainte de 1989. Abia implinisera 20 de ani pe atunci, iar clanul pe care il conduceau se ocupa de furturi din locuinte. Doua decrete prezidentiale, primul semnat de Ceausescu, iar cel de-al doilea, de Iliescu, i-au eliberat pe Camatari.

Reintorsi pe strazile Bucurestiului in 1990, Sile si Nutu au mai intrat in inchisoare patru ani mai tarziu. Au stat inchisi pentru trei luni. Actionand ca „recuperatori", in vara lui 1994, terorizasera si talharisera doua familii - lasindu-le fara masini, bani si bijuterii. Pe cei mai recalcitranti i-au batut in plina strada, cu sabii si bate. Au fost trimisi in judecata abia in septembrie 1994.

Dupa mai multe condamnari si eliberari, Camatarii si-au continuat cariera infractionala. Acuzatiile erau tot mai grave: santaj, camatarie, proxenetism si sechestrare de persoane.

Activitatile lor aveau sa faca obiectul celui mai mare dosar penal in care a fost investigat vreodata sistemul piramidal de infractionalitate pe care Camatarii il aveau in subordine: un dosar prin care, in 2004, au fost trimisi in judecata aproximativ 30 de inculpati.

Judecarea dosarului a durat pana in 2008. La capatul procesului, Sile a fost condamnat la 13 ani de inchisoare - desi delictele pentru care a fost gasit vinovat insumau pedepse de 45 de ani de inchisoare care insa s-au contopit, ramanindu-i de executat doar pedeapsa cea mai mare. Ar fi trebuit sa iasa din penitenciar tocmai in 2017, dar in decembrie 2011 a fost eliberat pentru buna purtare.

Un alt dosar penal, construit in jurul acelorasi fapte, din perioada 2001-2004, a ajuns la scadenta in luna mai 2012. Sile Camataru, care nu se afla in tara, a fost dat in urmarire generala. A fost retinut in Germania si adus in Romania in iulie 2012. El are de ispasit un rest de pedeapsa de cinci ani si sase luni. Este a sasea condamnare penala primita de interlopul bucurestean.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sile Camataru, audiat la DNA. Anchetatorii verifica modul in care interlopul a fost eliberat din inchisoare