Antena Meniu Search
x

Singurul dispensar medical dintr-o comuna clujeana sta sa se darame

Imagini de groaza intr-o comuna clujeana. Singurul dispensar medical, din localitatea cu peste 4.000 de suflete, sta sa se darame. In timp ce isi trateaza pacientii, medicii au si alte preocupari. Cum ar fi sa se fereasca de tencuiala desprinsa de pe tavan

Vezi și

Din luna august 2008, functioneaza ca dispensar. Intr-o cladire care mai degraba pare abandonata, vin sa ceara ajutor medical pe rand, locuitorii comunei. 4000 de oameni. Nu prea au de ales. Nu pot parcurge de fiecare data 30 de kilometri pana la un dispensar in Cluj-Napoca, asa ca le raman doar serviciile medicale de aici. “Asta este o cladire insalubra pentru a fi cabinet”, sustine medicul Anamaria Horvath.

Cladirea apartine Primariei Cojocna, iar cadrele medicale platesc o chirie de 30 de euro pe an. Ce-i drept una neinsemnata, dar care nu scuza totusi conditiile in care sunt consultati bolnavii. “Cladirea e veche, nu are fundatie. Ma preocupa sa caut un nou spatiu”, a explicat Ioan Serban, primarul comunei Cojocna.

Pana cand promisiunile se vor concretiza, medicilor nu le ramane decat sa spere ca dispensarul in care ar trebui sa salveze vieti nu se va prabusi peste ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Singurul dispensar medical dintr-o comuna clujeana sta sa se darame