Antena Meniu Search
x

Video Sistemul de pensii se clatină în faţa viitorului val de pensionări. Guvernul anunţă o nouă reformă

Guvernul pregăteşte o nouă reformă în sistemul de pensii. Promisiunile au ajuns până la oficialii europeni. Premierul Florin Cîţu spune că în aproximativ 15 ani sistemul de pensii ar putea ceda, pentru că se apropie un val de pensionari, iar actualul sistem nu ar putea susţine plata acestora.

de Larisa Bernaschi

la 25.05.2021, 16:55

Vezi și

Florin Cîţu a explicat astăzi, ceea ce ştim deja de la experţi, că în 15 ani actualul sistem de pensii nu va mai rezista să plătească pensiile românilor, şi asta pentru că ne aşteptăm la un val de pensionări, vorbim de cei născuţi în anii 70, natalitatea era extrem de mare în România, după ce Nicolae Ceauşescu a dat acel decret prin care avorturile erau interzise.

O nouă reformă a sistemului de pensii

Tocmai de accea vrea şi premierul Florin Cîţu o reformă în sistemul de pensii. Nu este primul care îşi doreşte acest lucru şi cei de la PSD, când erau la putere, au făcut o nouă lege a pensiilor care ar fi trebuit să intre în vigoare chiar din septembrie anul acesta. Însă, actualul Executiv, a amânat intrarea în vigoare şi spune că pregăteşte o nouă reformă a sistemului de pensii. 

Au fost anunţaţi şi oficialii de la Bruxelles, şi asta pentru că România ar urma să primească 29 de miliarde de euro în anii următori, însă, trebuie să existe şi nişte condiţii, iar reforma sistemului de pensii este una dintre ele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Sistemul de pensii se clatină în faţa viitorului val de pensionări. Guvernul anunţă o nouă reformă