Antena Meniu Search
x

Lupta bursucilor cu brăilenii: cum pun în pericol rozătoarele un întreg oraș

În ultimul an, animalele au săpat zeci de galerii prin digul care îi protejează pe oameni de inundaţii, aşa că în cazul unei viituri, acesta riscă să se rupă ca o creangă în faţa vântului

Vezi și

În ultimul an, animalele au săpat zeci de galerii prin digul care îi protejează pe oameni de inundaţii, aşa că în cazul unei viituri, acesta riscă să se rupă ca o creangă în faţa vântului. Doar că oamenii nu se pot apuca să vâneze bursucii fără autorizaţie de la ministerul mediului.

Bursucul sau viezurele este un mamifer de 60 de centimetri lungime, cu ochi vioi şi mutră simpatică. Nu şi la Brăila, însă. În comuna Stăncuţa, bursucul a devenit un animal mai temut decât orice prădător. Puse cap la cap, informaţiile duc la un adevăr greu de combătut. cu pasiunea lor pentru săpat, bursucii aproape au distrus digul care protejează comuna de inundaţii.

În zadar au încercat autorităţile să astupe galeriile săpate în dig. Extrem de harnici, pentru fiecare vizuină distrusă, bursucii au construit alta mai spaţioasă. Aşa că se cer măsuri dure. Pentru că bursucii sunt protejaţi de lege, ei nu pot fi împuşcaţi decât cu aprobarea ministerului mediului. Cum situaţia lor este fără precedent, oamenii speră că lucrurile se vor aşeza pe făgaşul normal până când apele Dunării o să înceapă să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Lupta bursucilor cu brăilenii: cum pun în pericol rozătoarele un întreg oraș