Antena Meniu Search
x

Slujbă pentru ploaie în Botoşani

De teamă că nu vor mai avea ce să pună pe masă, mii de botoşăneni s-au rugat ieri să plouă. Culturile din judeţ sunt compromise în proporţie de 70 la sută din cauza secetei, iar oamenii cred că doar Dumnezeu îi mai poate ajuta

Vezi și

De teamă că nu vor mai avea ce să pună pe masă, mii de botoşăneni s-au rugat ieri să plouă. Culturile din judeţ sunt compromise în proporţie de 70 la sută din cauza secetei, iar oamenii cred că doar Dumnezeu îi mai poate ajuta

Tocmai de asta oamenii au luat parte la o procesiune la Mănăstirea Popăuţi, unde un sobor de preoţi o oficiat o slujbă specială pentru aducerea ploii.

Mii de oameni s-au strâns în jurul mănăstirii şi s-au rugat să cadă apă din cer.

Specialiştii spun că în jur de 70% din producţie a fost afectată deja. În multe zone, agricultorii şi-au pierdut orice speranţă că vor mai putea culege la toamnă ceva.

Specialiştii spun că e nevoie de 15 litri de apă pe metru pătrat pentru ca plantele să se dezvolte cum trebuie. Judeţul Botoşani a mai fost lovit de o secetă severă în urmă cu numai patru ani. În 2011 n-a plouat vreme de şase luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Slujbă pentru ploaie în Botoşani