Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Soarta şacalilor, după atacurile de o sălbăticie cruntă din Delta Dunării. Oamenii tremurau în case de teama prădătorilor

În anul 2023, vor fi extraşi 400 de şacali, anunţă Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Vestea vine după numeroase atacuri ale şacalilor. Cu aproape două săptămâni în urmă, în Delta Dunării au fost surprinse imagini dezolante: o vită de aproximativ 500 de kilograme a fost atacată şi ucisă de o haită de prădători. Localnicii din satele izolate de ape au cerut de multe ori capturarea şacalilor.

de Redactia Observator

la 07.03.2023 , 21:34

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a anunțat marți că a fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Delta Dunării. Astfel, în 2023 vor fi extrase 400 de exemplare.

400 de șacali, extrași din Delta Dunării

"Urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, s-a primit aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023", a anunțat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, potrivit Mediafax.

Vezi și

Conform acesteia, a fost semnat deja Contractul privind îndepărtarea / recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea. "Având în vedere plângerile populației locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităților cât și în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crișan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe", mai transmit administratorii.

Aceștia anunță că extracția de șacali se va face conform unui program săptămânal, cu înștiințarea UAT-urilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte. Pot participa și vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Soarta şacalilor, după atacurile de o sălbăticie cruntă din Delta Dunării. Oamenii tremurau în case de teama prădătorilor