Antena Meniu Search
x

ŞOCANT! Studiile arată: "Consumul de lapte duce la apariţia cancerului"!

De mici ni s-a spus că laptele este o sursă bogată de calciu, motiv pentru care este indicat să bem zilnic măcar un pahar! Studiile recente, însă, nu fac altceva decât să demonteze acest mit

 Doi cercetători de la Harvard au reuşit să demonstreze că ceea ce Departamentul de Agricultură al SUA şi Academia de Pediatrie promovează este cât se poate de fals! Cele două instituţii încurajează americanii, chiar şi copiii, să consume trei căni de lapte dietetic pe zi pentru a-şi menţine sănătatea.

Aceştia atrag atenţia ca între consumul de lapte şi apariţia bolilor grave, precum cancerul există o legătură foarte strânsă. Cum? Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina care are un rol în procesul de creştere al copiilor, pentru că laptele este destinat susţinerii viţeilor. Însă în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creştere încurajează dezvoltarea celulelor şi descurajează autodistrugerea acestora. Ca urmare, studiile au arătat ca adulţii ce prezintă un nivel ridicat al acestui hormon de creştere au riscuri mai mari de a face cancer de prostată, de sân şi de colon.

De asemenea, practicile moderne din industria laptelui cresc cantităţile de estrogen din lapte, întrucât vacile sunt mulse 300 de zile pe an, inclusiv în perioada în care sunt gestante. Iar laptele în perioada de gestaţie are de 33 de ori mai mult estrogen decât în mod normal.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » ŞOCANT! Studiile arată: "Consumul de lapte duce la apariţia cancerului"!