Antena Meniu Search
x

Şoferi amendaţi pentru că înghesuiau prea mulţi elevi în autobuzele şcolare

Transportul spre şi de la şcoală continuă să reprezinte un adevărat pericol pentru foarte mulţi elevi! În Dâmboviţa, spre exemplu, poliţiştii de la Rutieră au descoperit că şoferii de microbuze sau autobuze şcolare nu respectă nici cele mai elementare reguli.

de Redactia Observator

la 11.09.2019, 17:32

Vezi și

Transportul spre şi de la şcoală continuă să reprezinte un adevărat pericol pentru foarte mulţi elevi! În Dâmboviţa, spre exemplu, poliţiştii de la Rutieră au descoperit că şoferii de microbuze sau autobuze şcolare nu respectă nici cele mai elementare reguli. Aceştia transportă un număr aproape dublu de elevi, printre care - uneori - se mai găsesc şi adulţi, care chiar nu ar avea ce să caute în acest tip de autovehicule. Nu e o problemă nouă, însă administratorii firmelor de transport nu par impresionaţi de amenzile primite.

Cu ghiozdanele în spate, copiii ies cu greu rând pe rând din microbuzul care îi duce la şcoală. Deşi sunt doar 23 de locuri, din autovehicul au coborât 41 de elevi. Copiii sunt transportaţi zilnc din mai multe comune, la liceele din oraşul dâmboviţean Titu.  

Şoferul oferă următoarea scuză: "A rămas colegul care trebuia să vină să-i ia, a rămas în pană şi m-au trimis pe mine să vin cu maşina mai mică să-i iau, deşi erau prea mulţi. Trebuia să vină altcineva să-i ia, nu eu! Eu am maşina mică, nu am ştiut că sunt atâţia copii".

Altă maşină de transport elevi, aceeaşi problemă. 

În plus, în autobuz mai erau şi adulţi care nu aveau ce căuta în mijlocul de transport pentru şcoală. 

Administratorul firmei care a încheiat contract cu Asociaţia de părinţi are o explicaţie halucinantă.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi şoferi au fost amendaţi cu câte 9.000 de lei fiecare pentru nerespectarea capacităţii de transport şi lipsa unor documente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Şoferi amendaţi pentru că înghesuiau prea mulţi elevi în autobuzele şcolare