Antena Meniu Search
x

Șoferul de TIR care a întors pe autostradă a fost arestat. O fetiță de un an și nouă luni și mama ei au murit în accident

Şoferul de TIR vinovat de producerea accidentului rutier de pe autostrada A1, în care o fetiţă de aproape doi ani şi mama ei au murit, a fost reţinut marţi de poliţişti.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 18.08.2020, 21:56

Șoferul de TIR care a întors pe autostradă a fost arestat
Șoferul de TIR care a întors pe autostradă a fost arestat
  • O fetiţă de un an și nouă luni şi mama ei, în vârstă de 25 de ani, au decedat în accidentul rutier produs în noaptea de luni spre marţi pe autostrada A1
  • Șoferul de TIR a văzut că este un control în trafic și, cum avea magnet pe tahograf, a vrut să întoarcă și să iasă de pe autostradă

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, bărbatul reţinut are 49 de ani şi este din comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit şi că şoferul autocamionului avea montat un dispozitiv pe aparatul tahograf, care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă şi de conducere.

Suceveanul a fost, de asemenea, amendat cu 9.000 de lei de reprezentanţii Inspectoratul de Stat pentru Control al Traficului Rutier, pentru folosirea dispozitivului ce împiedica înregistrarea timpilor de conducere şi de odihnă de către aparatura tahograf. 

Două persoane au murit în accident

O fetiţă de un an și nouă luni şi mama ei, în vârstă de 25 de ani, au decedat în accidentul rutier produs în noaptea de luni spre marţi pe autostrada A1, în zona municipiului Piteşti. Un șofer a întors efectiv TIR-ul pe autostradă pentru a evita un control de trafic.

Din primele verificări a reieşit că autocamionul ar fi efectuat o manevră de întoarcere după ce s-a încadrat greşit pe autostradă, iar autoturismul nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu remorca, trecând pe sub partea din spate a acesteia.

Fetiţa, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, în scaun special pentru copii, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa. Mama sa, aflată pe locul din dreapta faţă, a fost găsită inconştientă şi a fost transportată la spital, unde ulterior a fost constatat decesul.

Conform surselor Observator, șoferul de TIR a văzut că este un control în trafic și, cum avea magnet pe tahograf, a vrut să întoarcă și să iasă de pe autostradă.

Într-o zonă fără parapeți despărțitori a vrut să reintre pe autostradă, pe sensul inițial de mers, și a întors efectiv TIR-ul. Un bărbat de 30 de ani la volanul unui BMW înmatriculat în Cluj nu a mai putut evita impactul. A tras de volan stânga, dar a ajuns într-o zonă cu parapeți și a fost aruncat sub TIR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Șoferul de TIR care a întors pe autostradă a fost arestat. O fetiță de un an și nouă luni și mama ei au murit în accident