Antena Meniu Search
x

Soluția găsită de autorități după accidentul cumplit din Plopu, soldat cu moartea unei fetițe de 8 ani

Cu două luni în urmă, nepoata primarului din localitatea prahoveană Plopu a fost ucisă de un şofer pe trecerea de pietoni. Pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc, edilul a modificat de atunci toate trecerile din comună. Acestea au fost înălţate cu 9 centimetri, pentru ca şoferii să fie nevoiţi să încetinească în astfel de zone. De atunci, spun localnicii, şoferii au început să circule mult mai prudent.

de Cristi Georgescu

la 07.07.2022, 08:08

Trecerile de pietoni au fost înălţate cu 9 centimetri, pentru ca şoferii să fie nevoiţi să încetinească.
Soluţia găsită de autorităţi după accidentul mortal din Plopu în care şi-a pierdut viaţa o fetiță de 8 ani - Pixabay

În luna mai, un accident cumplit a şocat întreaga comunitate din comuna Plopu. Cristi Georgescu, reporter Observator: "Pe aceasta trecere de pietoni, în urmă cu trei luni, o fetiţă de 8 ani îşi pierdea viaţa, iar mama sa de 48 de ani ajungea în stare gravă la spital, iar acum este imobilizată la pat, totul după ce un şofer de 48 de ani care circula cu viteză nu a respectat marcajul rutier şi le-a lovit în plin pe cele două."

Fetiţa, care era ţinută de mână de mamă în momentul accidentului, era chiar nepoata primarului. Comuna beneficiază de ani buni de camere care supraveghează traficul. Însă asta nu a descurajat şoferii care s-au obişnuit să meargă cu viteză. Aşa că, după tragedie, edilul a decis să înalţe nouă treceri de pietoni cu 9 centimetri. Totul pentru a forţa maşinile să încetinească la zebre.

Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu: "Am reusit sa conving autoritatile si pe aceasta cale vreau să le şi mulţumesc ca au înţeles mesajul meu si al intregii noastre comune ca este nevoie de aceste relansitoare pentru a linisti nebunia si vitezomanii din zona noastră."

Au fost înălţate trecerile de pietoni de lângă şcoli, grădiniţe şi staţii de autobuz. Adrian Bălănescu: "Inclusiv a mai cerut poliţia locala  încă doua la intrarea si la iesirea din sat unde se coboara din ambele parti."

Pe acelaşi subiect

Localnicii sunt mulţumiţi de idee

Locuitoare din Plopu: "Doamne fereşte, da vine unu, uite pe langa gard. Da să vedeţi duminică după amiază ce trece şii ce avânturi are."

Locuitor din Plopu: "E foarte bun ce a făcut, şi marcajele sunt făcute foarte bine, daca ăla care vine la volan şi nu are cerebel, nu am ce să îi fac."

Atât primarul comunei Plopu, cât şi oamenii din zonă speră ca niciun eveniment nefericit să nu se mai petreacă la ei în localitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Soluția găsită de autorități după accidentul cumplit din Plopu, soldat cu moartea unei fetițe de 8 ani