Antena Meniu Search
x

Video În cea mai tehnologizată comună din România, localnicii își plătesc taxele online: "E bun şi așa"

Cea mai tehnologizată comună din România nu se dezminte nici atunci când vine vorba despre plata taxelor şi impozitelor locale.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 13:55

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Localnicii din Ciugud, judeţul Alba, au la dispoziţie patru soluţii inteligente prin care îşi pot achita dările către stat, fără a se de plasa la ghişeul primăriei. Pe lângă plata cu telefonul mobil sau online, în fiecare sat al comunei au fost amplasate mai nou şi staţii electronice de plată.

Localnic: Intrăm pe Ciugud şi, pentru că avem cardul, mergem în scanare cod de bare. Şi aici trebuie să achităm tot. Ar fi 169 de lei. 

Este metoda simplă şi rapidă cu ajutorul căreia localnicii din Ciugud îşi plătesc mai nou taxele şi impozitele locale. Întregul proces nu durează mai mult de 2-3 minute. 

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: Încercăm cât mai mult să mutăm această activitate în mediul acesta digital conștienți fiind că timpul devine cel mai prețios lucru pe care îl avem și că acolo se îndreaptă lumea. 

Astfel de aparate au fost amplasate în fiecare dintre cele şase sate componente ale comunei. Iar oamenii sunt mai mult decât încântaţi de noua modalitatea de plată. Mai ales că, spun ei, nu mai sunt nevoiţi să îşi piardă timpul la cozi. 

Localnică E bun şi așa că nu ne mai întânim toţi claie peste grămadă acolo. Cum vii îl plăteşti. 

Localnică: Mi se pare un lucru extraordinar să nu stai la rând, să nu vii tot timpul la sediul primăriei, dacă ești din alt sat afiliat comunei.

Pe lângă staţiile de plată, ciugudenii îşi pot achita dările către stat pe site-ul primăriei sau prin ghişeul.ro, dar şi cu ajutorul unei aplicaţii mobile dezvoltată de primărie. Tot ce trebuie să facă este să se logheze cu o parolă de utilizator sau direct prin introducerea CNP-ului. 

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: În afară de a plăti impozitele și taxelel locale, le-am pus la dispoziție să își programeze audiențe online, să își obțină certificate fiscale și adeverințe online, automat, de pe platforma primăriei, să își obțină certificate de urbanism online. 

Anul trecut, 80% dintre plăţi s-au făcut prin sistemele electronice de plata, iar 20% la ghişeul primăriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » În cea mai tehnologizată comună din România, localnicii își plătesc taxele online: "E bun şi așa"