Antena Meniu Search
x

Video Sondaj: 22% dintre românii pot trăi din economii, dar doar trei luni

Doi din zece români s-ar descurca mai puţin de trei luni cu economiile pe care le au, dacă şi-ar pierde principala sursă de venit, potrivit unui sondaj online.

de Redactia Observator

la 04.11.2021, 08:16

Vezi și

Sondajul a fost realizat în zece ţări şi vă pot spune că, surprinzător, un singur tipar este consecvent în toate pieţele, inclusiv în România: Bărbaţii sunt mai chibzuiţi şi au economisit mai mult  decât femeile.

Dacă și-ar pierde principala sursă de venit, 22% dintre respondenţii din România se așteaptă ca economiile personale să le ajungă mai puțin de trei luni, potrivit sondajului. Însă, să știți ca aproape un sfert (24%) nu au astfel de rezerve pentru situația în care ar rămâne fără venit și doar 12% dintre respondenți au declarat că rezerva financiară actuală le-ar fi suficientă pentru mai mult de  un an.

Stăm prost la economii

Când vine vorba de împrumuturi, o mare parte dintre românii chestionaţi (42%) au spus că în ultimul an nu au împrumutat vreun ban. Totuşi, cei care au făcut-o au împrumutat bani în proporție de 19% din bănci și în proporție aproape egală (17%) de la familie şi prieteni.

Totodată, mai mult de jumătate dintre românii chestionați (61%) au declarat că le rămâne o sumă mică de bani în fiecare lună, după plata cheltuielilor lunare și Doar 3% au spus că rămân cu o sumă mare de bani.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 5 mii de persoane din zece ţări, iar din România au participat nu mai puţin de 500 de respondenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sondaj: 22% dintre românii pot trăi din economii, dar doar trei luni