Antena Meniu Search
x

Video Sondaj: 9 din 10 români sunt preocupaţi de drepturile animalelor, dar 61% se opun desființării ZOO

9 din 10 români  se declară preocupaţi de drepturile animalelor, iar protejarea lor este o cauză importantă potrivit unui sondaj, dar 61% se opun desființării ZOO, iar 49% vor să le vadă la circ. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 23.05.2021, 14:42

Vezi și

Nouă din zece români spun că protejarea animalelor este o cauză importantă pentru ei, dar doar 49% sunt de acord să se interzică folosirea lor în spectacolele de circ, iar 61% se opun desființării grădinilor zoologice, potrivit concluziilor unui sondaj IRES.

Despre interzicerea interzicerii animalelor sălbatice la circ, românii sunt împărţiţi în două tabere: 49% dintre ei spun că ar trebui să se folosească în continuare animalele pentru aceste spectacole, în vreme ce 49% spun că nu ar trebui să se mai facă astfel de spectacole de circ cu animale sălbatice, asta în condiţia în care în România avem încă de acum 4 ani de zile o legislaţie care interzice ca aceste animale să fie folosite în spectacolele de circ.

De altfel, 52% dintre români nu sunt de acord ca animalele sălbatice să fie crescute, ca mai apoi să fie vânate, în vreme ce 53% dintre români sunt împotriva comercializării pieilor de animale. 80% dintre români conform aceluiaşi sondaj au auzit în ultima perioadă de cazul celebrului urs Arthur care a fost vânat în luna martie a acestui an, în România, iar 3 sferturi dintre aceştia spun că partida de vânătoare a fost una ilegală, unii dintre ei cred însă că, în urma acestui incident nimeni nu va fi tras la răspundere şi nu va fi luată nicio măsură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sondaj: 9 din 10 români sunt preocupaţi de drepturile animalelor, dar 61% se opun desființării ZOO