Antena Meniu Search
x

Special! Asocieri sănătoase

Unii oameni se plâng că, deşi mănâncă foarte puţin, nu reuşesc să slăbească sub nicio formă! Nu pot să scadă în greutate nici măcar dacă iau doar o masă pe zi.

Vezi și

Combinaţia câştigătoare pentru sănătatea noastră înseamnă o salată cu fasole, roşii şi broccoli, legume care asigură asimilarea mai rapidă a nutrienţilor esenţiali. Aceasta este o asociere dinamică pentru că, atunci când sunt consumate împreună, fasolea şi roşiile sporesc aportul de fier din organism. Aceste este benefic atât pentru creier, cât şi pentru buna funcţionare a muşchilor. În general, salatele pot fi asociate cu succes cu orice mâncare, mai grea sau mai uşoară.

Iar exemplele specialiştilor continuă. Ceaiul verde conţine substanţe care protejează inima şi previn cancerul. Iar acestea sunt mult mai bine absorbite de organism în prezenţa sucului de lămâie, bogat în vitamina C. Deci ceaiul verde cu lămâie este o cură de sănătate. La fel şi somonul cu turmericul. Acesta este un condiment cu puternice proprietăţi antiinflamatorii şi de vindecare. Somonul este sărac în carbohidraţi şi bogat în proteine. Atunci când aceste două alimente sunt combinate, acizii graşi din somon sunt stimulaţi şi apără sistemul nervos de efectele îmbătrânirii.

Mulţi români asociază alimentele mai mult după gust decât după ştiinţă. Un specialist în ale gătitului ştie foarte bine cum să asocieze alimentele, astfel încât să alcătuiască un meniu nu doar sănătos, ci şi extrem de apetisant.

Este doar un exemplu de asociere corectă, ca să nu mai spunem că peştele cu usturoi poate fi ridicat la rang de delicatesă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Special! Asocieri sănătoase